Saturday, March 22, 2008

kevadkudemine

kevadkudemine seisneb üleliigsete liigutuste sihikindlas vältimises supoorditult tohutu unekogusega.
eelmisel nädalavahetusel suusasaabaste suvekorterisse pakkimisel olid karmid tagajärjed: järgmisel hommikul oli maa lumega kaetud. 5 kuud novembrit jätkub nüüd siis tuumatalvega. ma saan muidugi aru, et merike rõõmustab, et saab munamäel mängida ja olen täiesti tema poolt. see on ka selle lume ainukeseks õigustuseks. helenil on ka kindlasti halva ilmaga lihtsam kirjutuslaua taga püsida ja pliiatsit närida.

aga mis seal salata, üldiselt see märts sakib täiega. ja on nii teinud juba lastemuusikakoolist saadik. kõige rohkem tegin endale liiga sellega, et ei läinud sel kevadel kevadvässat maha hulkuma. nüüd imetlen oma vanu reisiblogi pilte, kuulan kanjavesti strongerit ja ootan päris kevadet miniseelikuga käimise ilmaga.

Sunday, March 9, 2008

PS

ka päss oli haanjas suusatamas /varjunime all muidugi/ ja tegi meile pika puuga ära. see on 5x nädalas trennitegemiste vili, mis peaks ka tagama trikoovoorust edasipääsemise gõudiskaverite a raja tiimi..

lumeliblikad klassikalises stiilis

saigi vapper tegu tehtud ja tänasest oleme diplomeeritud klassikasuusatajad.

logistika sujus plaanipäraselt. ei hakanud pikemalt kaaluma ka bossvetteri häid ja halbu külgi või oma loomusega võitlema, vaid käisime seal lihtsalt ära. kui asi lihaturuks kiskus oli õige aeg puhekreziimile lülituda. kohalik suusarahvas polnud varem ingleid näinud ja seetõttu arvati et me oleme hoopis liblikad või jänkud või hoopis lumikellukesed :D ega seal ju tegelt suurt vahet polegi, peaasi et lõbus oleks. ja lõbus meil oli.



merike pidas oma sõna: helenile lubatud suusajäljed olid olemas ja juba staadionilt alates. kohalikult lahkelt suusaperelt saadud kleepuvad spordivahendid toimisid eesmärgipäraselt, see tähendab et vedasid ja pidasid vastavalt vajadusele. mäest alla läks mõnikord hoog kohe nii suureks, et tekkis isegi avariiohtlikke olukordi.

aga oli ka asi milles merike sõna ei suutnud pidada. ta on nimelt kirglik arvutimängur. vaatamata lubadusele end arvutist kõrvale hoida tabasime ta juba enne starti ajavõtumajast tagheuerit mängimast. ja ka pärast finishit läks ta otsejoones mängu lõpetama. ehk oskab keegi soovitada spetsialisti, kes ravib tagheureri sõltuvust?



suusasõit oli ajavõit. rajal kohtasime palju toredaid inimesi. esmakordselt kasutasime ka proffesionaalsete jootjate teenust. tänud uipsile ja treener trammile :) peatreener tramm ei soovinud millegipärast anda kohest vastust meie võimalustest naistekoondisega liituda. teeninduspunktid olid ka muidugi ästi varustatud. ürituste korraldajad võiksid siiski päevakorda võtta peeglite paigaldamise teepedesse, sest siis oleks palju mugavam pärast einestamist huuli värvida.



kuna rada tegi metsavahel igast kavalaid siksakke siis kohtasime päeva jooksul päris paljusid kaaskulgejaid. ühtlasi oli meil ka täielik ülevaade sõidu liidritest. ühe poisi auhinnalootused ma kahjuks nurjasin. mitte küll ettekavatsetult vaid tal oli lihtsalt hullult kiire. noormees, pead nats rohkem harjutama.



lal lal lal lal lalalalaa, no mis elu see on ...

Friday, March 7, 2008

on ze rõud ägen

asjaolude kokkulangevuse või vastupidi, just sellepärast, et asjaolud üldse kokku ei lange, koguneb inglitiim naistepäeva õhtul lõunaingli valdustes.

kui me maailma isekulgemisele vastu ei töötaks, siis oleks vist suht lootusetu enne aprilli lõppu tripldeiti teha. merike on sinna kuplite vahele kui naelutatud; helen sogab midagi lõputööst, mis peaks olema esmaspäeval esitamisvalmis, ja mina tahtsin tegelikult minna hoopis maailmaavastusretkele pannjärve äärde. see pannjärv on nimelt nii kavalalt ära peidetud koht, et isegi regio poisid ei tea kus see ilmaime on. või vähemasti kaardil nad seal saladust ei avalda. ühesõnaga oli olukord intrigeerivalt mittesobiv, et hakata toimetama.

merikest ei olnud muidugi vaja veenda - tema oligi põhiagitaatoriks, et tiivad tuleb tuulduma viia. eks isegi kartsin, et äkki on koidel juba JAH päevad käes. ei julge sinna seljatha enne pühapäeva piiluda ja tuju enneaegu rikkuda. heleni mitteedenev koolitöö on lõunainvasiooni kõike trikim osa. teatavasti tegutseb inimene väljapääsmatus olukorras efektiivsemalt kui tavaliselt. ühisürituse näol andsime helenile lisamotivatsiooni tööga varem valmis saada ja kõrvalised tegevused jätta. lugesin talle sõnad ka peale, et ma teda enne homme lõunat MSNis ei kohtaks, või muidu ... ehk töötab ;) algul me merikesega nats kartsime, et pärast tema poolt eelmistel nädalatel läbitud suusakilometraaze on teda raske taas õue affatleda. aga ei suuda ta tiimi kutsele vastu panna ;)

pühapäevase lumel kulgemise juures on mitu rasket tegurit: suusad, määrimine, bossvetteri lähedus jne...

igatahes ei kaota ma meeleheidet ja asusin komponeerima inglilaulude kevadplaati ;) oi kui hea see tuleb, mmmmmmm

Tuesday, March 4, 2008

uued tuuled ka klassikamaratonidel


nüüd siis sellel kuulsusrikkal retkel e. vasaloppetil käidud. ja seekord polnud spordijumal meie poolt-ei tea kas olid liiga paljud asjad hästi läinud või mis iganes. hoolimata nirust talvest oli vorm hea-isegi võiks öelda, et päris hea ;-)….aga sel aastal võeti mind ja paljud minu saatuskaaslased viimastest stardigruppidest rajalt maha ja nii me veetsimegi hoopis mõnusa pühapäeva finishis cavaga oma rajale jäänud sõpru oodates! Ja otse loomulikult deidime järgmine aasta uuesti!

nõrgad kohad lõid välja seal, kus neid kohe üldse ei taibanud oodata. tuleb välja, et ma olen liiga leebe ja aus. noo kuis sa ikka teiste kalli varustuse otsas trambid ja ta küünarnukiga pikali lööd või siis reegleid eirates suusad käes üles jooksed. aga ei-see kõik tuleb unustada! lisaks tuleb kollased suusad välja vahetada siniste atomicute vastu-sest nendega anti vist jõhkrutsemine poest kohe kaasa (vaadates mõningaid nende suuskade omanikke) lisaks arvasin, et klassikamaraton on sama, mis vanasti. valesti arvasin! ka siin on puhunud uued tuuled-igatahes olen treeningutega kõvasti mööda pannud. tänapäeval näeb suusajälge (need, kes veel mäletavad-selline, mis näeb välja nagu rööpad-aga lumes) võibla vabatehnika maratonidel kuskil raja veeres. klassikamaratonidel seda enam ei ole. parimatel maratonidel on ka lumi raja kõrvale hange visatud ning rada mõnusalt jäiseks lihvitud. mmmmm.....!tuli välja, et finlandial oli lihtsalt kehva tööd tehtud ja kogemata veidi jälge alles jäetud. vasal ei õnnestunudvähemalt minul igatahes näha ühtegi sentimeetrit klassikajälge ;-) uisusuusad ilmselt kodus sügelesid.

aga tegelt oli vaffa-piinlik on tunnistada, et liigun kolinal põhja poole. epochka on kindlasti minu uute värviliste määrdetopsikute pääle irmkade! samuti on mul jubin, millega seda kõike laiali lükata ja lisaks on kõrva taha pandud paar tarkustera kuidas neid kõiki asju käidelda (toko teip on siinkohal ülioluline)! ja mis kõige koledam-need värvilised potsikud teevad ilu poolest huulekatele pika puuga ära!! ja nagu ikka- sai ka kõvasti shoppatud-seekord siis oopis power bari letis. ja järgmise aasta strateegia on ka paigas-eks oli ka aega alguse 2km-i tõusul seda 2 tundi paika panna kah. paar jõhkramat trikki proovisin juba lõpus ära ka. töötas ja kuidas! veel selgus, et et Suurel Konkurendil on kirg jahipidamise vastu-kuna ta püsse kardab, siis üritab ta kitsejahti autoga pidada. sai hakkama küll-ilmselt ainult aja kokkuhoiu mõttes eelistasime me mora hiinakat e. rootsi lihapalle hiina kastmes.

kokkuvõtteks-järgmine aasta enam välja ei hõika, et kui vasa läbi, siis „no sport“-juu siis see spordijumal kuulis seda äffardust! ja tore seltskond ning kena lumine talv on alati veri velkam! loodetavasti puistavad nad järgmine aasta lund ka rajale ja ma näen neid palju kiidetud rööpaid, mis pidid kohe tõusu lõpust algama ;-)

Monday, March 3, 2008

uued tuuled

käisin nädalavahetusel helsingist inglitele moodsat, ilusat ja kasulikku spordinodi otsimas.

suuremat sorti revolutsiooni pole aastaga toimunud. ei mingeid seiklusspordi küünelakke ega ööhelendusega huulekaid. ainuke edasiminek on olnud rataste vallas. leidus igast udupeeneid sõiduriistu, tootjaks pimpgarage.fi







ja kena tiimiauto leidsin ka ;)