Monday, April 28, 2008

klooga SPA jalahooldus


nagu nende väljasõitudega ikka, algas kõik nimekirjast. ja süsteem õigustas end sajaga - ei mingit unustamist või logistilist praaki, et huulepulk kaoks metsa vms. et meie vilumus on kasvanud, orgunnis manakeri meile startiminekuks lisaballasti ja haakis sappa 8 kanuud.


enne teeleminekut tuunisime oma tiimiauto asjakohase meeleolutekitava iluvidinaga, mis oli oma kohta kosmoses oodanud juba minu sünnipäevast saadik. kloogal paistis kõik rahulik olevad aga sellegipoolest ei tahtnud korraldajapoisid meiega peole tulla vaid eelistasid töötamist.

meie Karmi Konkurendi sünnipäevapidu meenutas nõukaaegseid juubeleid, kus külalised panid rõhku ainult söömisele. perenaine-vagane oli jälle nii vingelt kokanud, et läks suuremat sorti pugimiseks. heaks vabanduseks oli muidugi järgmise päeva start: ega me tegelikult süüa ei tahagi eriti aga homme on ju metsajooks ;) igatahes ei olnud aastakese lisandumine järgmisel hommikul tommi kallal veel jõudnud laastamistööd teha ja rataste autodele pakkimisel oli meie tugi moraalne. me ei tahtnud riskida oma uute tiimisärkde rikkumisega enne starti.



päeva needuse sõnastas merike. teel stardipaiga poole möödusime kõrkepingeliinidest ja merike ütles, et elektriliinide all olla on kahjulik ja et tema küll sinna ei taha. ja muidugi läkski tavakohaselt otsevastupidi: ükskõik mis punkti me ei otsinud ikka ja jälle jõudsime nende liinide alla.

stardis käis megasagimine nagu alati. ennustustest erinevalt jõudis ka soosaar-data-error-tiim kohale. kuna järgmise panuse kohaselt pidi see jääma nendega viimaseks kohtumiseks siinilmas, tegime ka igaksjuhuks paraadpildi. nende arust olime me ennast varustanud tarbetute iluvidinatega nagu näiteks kompass, kindad ja päikeseprillid. saime ka udupeene süsteemiga sii pulgad. kahjuks vaid ühel neist oli bling peal ja seegi kostüümiga sobimatu. aga me olime vaprad ja lasime nad siiski endale külge installeerida.



erinevalt enamustest startidest, ilmutas ka manakeri end varakult. ja seekord ei pidanudki me paar minutit enne lahkumist veel seda teise eesti linnulauda taga ajama: selle oli ta juba varakult reisoffisisse hoiule pannud ja inglipildi peale joonistanud. nüüdsest on see katapult minu vastutaval hoiul, st jälle üks asi rohkem mida koju unustada.



leffitasime tuttavatele arajakatele, ringutasime korraks ja siis hakkas meie päev värskes õhus pihta. ja ei läinudki väga pikalt kui klooga SPA ravimudaga jalad koos olid. meie arvasime, et kui kaardil on valge laik, siis see tähendab sellist kohta, kus uppumissurm peaks olema kõrgendatud ebatõenäosusega. selgus et siinkohal oli jälle meie teadmistes lünk. hiljem lisandus meie jalgadele veel mitu kihti mineraaliderikast maski. merikese ärasõnatud elektiriliinide all aega veetes lihvisime oma sillaehitusoskusi. ühel naisterahval peaks alati käekotis mõni puuhalg olema, sest iial ei tea millal jälle mõni kraav võib teele sattuda.



metsas oli raffast hulgim. mingi neeme tippu jõudes avanes laulupeo vaatapilt: ühe järsaku ääres oleva puu ümber oli moodustunud võistlejatest pundar. valdav vestlus toimus ebasõbraliku hääletooniga öeldud vandesõnadest. ja siis hakkas tulema veel kihutavaid arajakaid ja ellujäämisvõimalused näisid olevad napid. neljarattaveo poisid olid ka nii ähmi täis, et ei teinud ühtki tervitavat liigutust. kui me pärast ratastega sõites jälle samasse kohta tagasi jõudsime olime päris imestunud, et see puu pärast sellist termiitide rünnakut ikka veel maa küljes kinni oli.



puudega sai sel päeval veel sõprust sobitatud. nimelt olin ma sunnitud kase otsa ronima. pikad jalad ja abivalmis noormees olid siinkohal vajalikud atribuudid. Pikad koivad kulusid ära ka mõisa toa lae all piuksutamisel. siinkohal on lisatud peitepilt, mis peaks kujutama mind kase otsas :) kanuutamise käigus tegime merepiknikku, st konsumeerisime võileibu ja premeerisime end magustoiduks mustikasiidriga. esteetilist naudingut suurendas päikesepaiste ja hulgaliselt luiki. hädas olime vaid vetevanaga, kes millegipärast kanuud paigal hoidis, ja vastutuul, mis oli kogu aeg vastu, ükskõik kuhupoole me suundusime. selle merereisi jooksul elasin üle ka selle päeva suurimad hirmuhetked. hakkasime maabuma. meie kõrvalekipaazidest väljujad ja sisenejad sulpsatasid järjest küll kaleani küll kubemeni vette. mina loomulikult soovisin sellist saatust vältida. sellega kaasnevalt oli suuremat sorti pusimist aga tulemus oli pingutamist väärt.


rattaga sõidu sisse oli planeeritud üks pikem puhkepaus. aga üllatus üllatus. merike ja helen on varjatud talendid maamõõtmises. ja mis veel üllatavam: ka teise lisaülesandega läbisime tänu helenile nulliringi. rattatrenni asendamine maal aida koristamisega arendab väga hästi kirvekäsitsemisoskust. inglite peal testitud. õnneks oli finish lähedal ja tavapärane edust tulenev peataaolek ei viinud mingile järjekordsele enesedestruktsioonile. väike hirm muidugi jääb, sest alati on vedamisega kaasnenud mingi hüperblondimism. nähtavasti realiseerime selle järgmisel etapil. üleüldse olime me seekord kuidagi liiga kiired. peab läbi analüüsima, kus see viga sisse tuli, et me tavapärase tagumise poodiumi arvestusest seekord välja jäime.



finishis ootas fännklubi söödavate lillesülemitega, YV sisemine hääl tabas ära, et värske rabarber oli just see mida vaja. ja kylli hoolitses kõige muu hädatarviliku taastusatribuutika eest. kalorite taastamiseks läks täiendavalt vaja kommikomme ja seega sai viimsi marketi raffas esmakordselt ingleid näha.

Wednesday, April 23, 2008

varsti hakkab pihta

hooaja hakul saabusid sportlikud tervitused pärnu kõige kuulima jalgpalliklubi väravahat-kaptenilt. nad lõid eelmisel suvel lasnamäel ühe värava ja tegid selle auks paraadpildi. nii et kui meil jälle vaja oma väravalöömisoskusi liffida, siis võtame kindlasti ette ühe pärnutuuri ;)



ettevalmistused pühabäks kulgevad nagu alati: moraalselt oleme sajaga valmis ja asjatoimetustega sajaga maas. üks töövõit on siiski ettenäidata: eile sain kätte uued logoga kamiissa neerad. kylli poolt väljatöötatud logo analüüsis olavosolini põhjalikkusega kelgumargus. a la, et temale meenutab see raketti sojuz-apollo ja seal sees istub kindlasti laika.... leidus ka alternatiivseid versioone. a no kesse ikka jõuab kirja panna prostamoli ikka jõudnud mehe heietusi. nii väetiks teine jäänud et ei tulegi meile konkurentsi pakkuma.

ka päss on mängust väljas. kulutas kõik oma viimasedki säästud solaariumile ja salendavatele imerohtudele aga gõudiskaverite trikoovoorust ikka läbi ei saanud. nüüd siis ostis ta endale käbedalt turismireisi istanbuli, et selle Suur Häbi eest põgeneda.

peamise uudise oleksin peaaegu unustanud: tartu neljapäevakutel on toimunud Kohhutav Allakäik: madisoras ei viitsi enam amsterdami särkide jaoks auke kaevata!!!

Wednesday, April 16, 2008

inglid vs alsgaard

nähtavasti siin kirjutatakse sellest, et inglitel oli dolomitenlaufil palju lõbusam kui alsgaardil...

Friday, April 11, 2008

üle viie ookeaaaani

sellist jama on raske kommenteerida. lühidalt öeldes on tegu rattatreener mardi programmi järgi värskes õhus viibimisega. uskumatu et tal sokid valgeks jäid.







Tuesday, April 8, 2008

raketiteadlased

varsti aeg jälle kaeda iksdriimi radasid. et inglid kiiremini metsast välja tuleks olid korraldajad selleks aastaks organiseerinud miskid „kiirelt metsast välja“ loengud.ja et vähemalt üks ingel kohal oleks-olid nad need organiseerinud mulle suisa koju-noo mida see HP päähoone siis muud on. sääl keldris juba ammu omad käigud ja kullakangid talvekartuliga asendatud. aga kogu selle 3x2h lõpuks võiks nentida, et inglid pole mitte ainult ilusad-vaid ka raketiteadlased-paari jalgratta leiutamine ühe hooaja jooksul pole meile miski probleem. tuli välja, et istume kanuus kõige optimaalsemalt, oleme ise leiutanud mudeli 5432, teame, et rattaga võsas ilunumbreid teha ei tasu…agas samas oli loengupidajatel materjalides olulisi puudujääke!!! räägiti küll kuidas krambi puhul nõel lihasesse torgata-aga kuidas eemaldada äkitselt tekkinud mudaplekikest tiivalt-ei sõnagi. sai teada seda kuidas rattaseljas kaarti lugeda-aa ei sõnagi sellest-kuis samal ajal veel huuli värvida. täiesti ülearune oli loeng rattakummi parandamiseks vajalikest vidinatest, kui puudus loeng maniküüri hävingust päästmisest. ja mis kõige õudsam-varustuse listis puudusid… TIIVAD; HUULEKAS ja INGELJOOK!!!! Nii, et arenguruumi on!!!
koheselt tuli minna ka teadmisi praktikasse rakendama. et asi põnevam oleks eksitasime koos sõbralikke amööbidega rohelisi peapaelu võssa. jooksnud paarile punktile otse sülle-olime saavutanud orienteerumisgurude maine. kogunud paar õhinal järgijat selja taha-oli aeg neid kraavikestesse ja tihnikusse rägastikku viia. mmmm-nad ei olud vist väga äppid-aga sussanin on alati tore olla.

Monday, April 7, 2008

Soosaar Data Error Systemsi neegerdamine

saatsime siin vahepeal heleni oma tiimi poolt iksdriimi tõniselt tarkust ammutama, et õppida uusi nippe maniküürisäästvaks multisportimiseks. kahe loengu kokkuvõtteks kommantaaris ta vaid niipalju, et me olevat eelmisel hooajal hunnikute viisi jalgrattaid leiutanud :D

ka mina ei ole vahepeal enesetäiendamist unarusse jätnud. eelmisel nädalavahetusel kaasati mind aaraja kolleegide-konkurentide poolt Soosaar Data Error Systemsi ajavõtu+korraldustiimi. nädalavahetus oli ülimalt sisukas pakkudes eluks hädatarvilikke teadmisi.

nüüd ma tean näiteks, et bulgaarias maleturniiril ei oleks mul mingit shanssu, sest seal ootab ees Kohhutav Ebameeldivus: sealsete reeglite järgi et tohi enne 30 käiku viiki pakkuda. mul tuleks etturitest ilmselgelt puudus kiiremini kätte kui 30 käiku täis. no ja siis muidugi veel props selle buhhneri koefitsendiga ...

laupäev lisas maailmapilti uue spordiala: reketlon. nende turniiritabelite segaseks muutmisega oli SDES eriti kõvasti vaeva näinud. kui efka ajude suurem tuleohtlikkus oli möödas viis karu mind mootorite maailma. niisiis olin elus esimest korda jõudnud kardirajale. sealsed poisid istuvad talv otsa keldris nagu kartuliidud aga selle eest saavad töö ajal kõvasti mussi kuulata. suvel saavad selle eest topelt doosi päikest.

no ja siis see bõuling. kes minuga vähegi koos kuule veeretama on sattunud, see teab kui hästi ma oskan nende asjandustega oma sõrmi ära väänata ja küüsi murda ja kurikatele mitte pihta saada ja kuidas see mulle ei meeldi. olen siuke tüüpiline rennibõuler. reede õhtul tehti mulle marti poolt bõulingu analüüs metafüüsilisel tasandil koos karupoolsete praktiliste ja sunniviisiliste näidetega selle ala reidilaksudest. siis ma veel ei teadnud, et see oli karu Kavala Plaani esimene osa. teine osa oli minu võistlema sundimine. ühesõnaga: kui oled end neegriks lubanud siis tuleb kõik saatuselöögid vaikselt ära kannatada.

vahetult enne võistlust sain taas ühe teadmise võrra rikkamaks: tuli välja, et bõulingu radasid õlitatakse. seni arvasin, et see rätikuga kuuli pühkimine on lihtsalt viskele keskendumise rituaal ja tegijaks olemise must liigutus.

Tuesday, April 1, 2008

suusariidetrendid

nagu näha juuresolevatelt piltidelt käib kõige stiilsem suusaraffas trennis tartu kesklinnas. kohtasin neid eelmisel nädalal hipilinna mööda sportimas. see sisendab usku, et peale meie on veel mõnel spordisõbral prioriteedid paigas. dzustiina kovaltsik ja eevi susservusse võiksid shnitti võtta ja oma roosade mütside juurde hoopis seda roosat toppi kanda, mitte mingit musta-kollasekirjut või punasinist adi dressi.





siin on sonksuga pisut vaeva nähtud ja tulemus on seda väärt: ei mingit valu ega vaeva ei peegeldu suusataja näos.





lips on läbi aegade mehe shikis teinud ...