Sunday, September 2, 2007

gigantide heitlus: jet li vs värnik

eile õhtul läbisime heleniga koolituse sellest kuidas peab keskenduma. kuna televaatajad on kurtnud minu lakoonilise kirjaviisi üle, siis üritan seekord kirjutada nii, et ka õde tiit juba esimesel lugemisel aru saaks :D ja kui ikka ei saa, siis tuleb külla tulla ;)

kõik algas sissejuhatava rattasõiduga, millest kujunes jooksumaratoni trassi kontroll, sest rattamaratoni rajaviidad oli keegi oma koju garaaziseina kaunistama viinud. tempomeistriteks olid kaasas loousteadlane rainer, kes tuli jälgima oma psühholoogilise teadustöö objekti (ta uurib nimelt inimeste alateadvuse hämaraid varjukülgi), ja majandusteadlane-maleguru tomm. üldse oli nädal kuidagi multisportlikult möödunud. neljapäevne udernapalu mustikakontroll oli ühtlasi minu saba funktsioonide kontroll. kuna test sai läbitud edukalt, panime reedel alla juba uisud. no ja siis laupäeval juba jalgratas ... ma juba tean mis päss selle kohta ütleks, nii et jäta parem ütlemata :D

palu tunnel jäi meie poolt küll nägemata kuid vähemasti jõudsime kuulihaavadeta tagasi autodeni. trennijärgne analüüs algas balkani köögiga ja viis edasi beerpleissi loengusaali. kuna male on nii iizi värk, et isegi inglid sellega hakkama saavad, siis otsustas tomm hiilata ühe teise kehakultuurse oskusega. nimelt pidavat ta suutma hooga sõrme läbi torgata korraga neljast õllealusest. nii nii. kahe teadustöötaja sellistes situatatsioonides praalimine kasvab teadagi alati demonstratsioonesinemisteks. maleguru teada olevat edu alus õige jalgade asend, looduteadlase teooria järgi aga maailmaga üks olemine. meie heleniga kuulasime eri teooriaid hardas vaikuses suud teadmishimust ammuli. esimesed õllealuste läbistamised kaasnesid vaidlustega, et kas keegi tegi juba enne ette pehmendava mõlgi või mitte. lektorid jõudsid ka isiklike solvanguteni, a la, kes ei saa hakkama see on nõrk nagu värnik jne. ja et tuleb keskenduda nagu jet li (a võibolla isegi nagu brüs li). praktiliste näidete alusel tõestati meile, et kahe aluse üheagseks läbistamiseks ei piisa õigest jalgade asendist, eelnevast aluse ebaedukast toksimisest sõrmega ja vajalik on siiski keskendumine ja tunnetamine, et oled maailmaga üks ...

oli vast üks kasulik päev ;)

18 comments:

Anonymous said...

Epochka, peaksid teadma ka seda, et ükskõik kuidas Sa seda mustikasuppi ka ei keeda - nii seda igatahes ei tehta :) Ja loomulikult ei saa ma seda ütlemata jätta!!!

Epochka said...

sinuga vaieldes hakkan üha enam pekitiidust aru saama :D

mutikasupi valmistamistehnikad on hoopis sarjast igavikulised küsimused. a la kes jääks kahevõitluses peale, kas rocky või rambo. näib et meie poodimile pürgimise tehnikad on pässi jaoks samas pundis ....

Anonymous said...

See arusaamine ei tule Sul mitte minuga vaidlemisest vaid sellest, et Sa järk-järgult kaugened normaalsete inimeste maailmast ja sulandud spordipedede sekka. Varsti saab Sulle lihtsa A4 paberil esitatud avaldusega südamerabanduselähedast seisundit tekitada.

helen said...

Päss-kui Epochka maailmaga üheks saab, siis miskid avaldused ikka ei mõju;-)sest nagu sa aru juba oled saanud-oleme me sinusuguste Ausalt Sporditeelt Kõrvalekallutajate vastu võtnud kasutusele just psüholoogilise treeningu, sest kiiretest jalgadest ei tarvitse abi olla;-)

Anonymous said...

No minu puhul võite küll kiiretele jalgadele loota - sellist saiavormi ikka annab otsida nagu minu oma :) Nii et run, Forrest, run! /ma ise ka ei usu, et ma teid spordile õhutasin praegu/

Epochka said...

ütles päss ja läks ise jõusaali musklit pumpama. õneks on mul salaagendid pealinnas kes pässi teolt tabasid ;)

Kylli said...

sulle päss - pole nad nii tulihingelised sportlased nagu välja näitavad - OK Põlva Kobrase stipendiumikonkursil osalemast keelduvad! no mina ei kujuta ette, kust see bensiiniraha tulema hakkab ... mina olen siin igatahes jääkaru poolt!

helen said...

asi polnud selles et keeldun osalemast- lihtsalt ma alla pedaalitallajate liidu stipendiumikonkursi ei hakkagi end liigutama....;-)igal ühel oma targetid;-)ja neil muide ilusad autod kah nüüd.......;-)

Kylli said...

nojah, OK pendium ei too küll kaasa ilusaid autosid, aga mõelge selle riietuse peale, mida kandma hakkate! see peaks ju ometi paberi määrimist väärt olema!

Kylli said...

* stipendium

Epochka said...

mul on õnneks essebee neoonroheline peapael juba olemas, muidu oleks küll tahnud jala kobraste ukse vahele suruda. aga roosasid jalakaitsmeid ei saa nähtavasti isegi mitte stipendiumiga.

Anonymous said...

Kylli, ära tärnita siin midagi. Minu arvates sobib see väga ästi, et inglid keelduvad pendiumist :))) Kõlab kuidagi... tõetruult - nad on meil ju blondikesed ja ei mõista igasuguseid keerulisi sõnu nagu stipendium või otstarbekohane ;)

Anonymous said...

No ja sis veel, et pendiumist keeldumine on ikka eriline ohu märk - oleks nad seda raha pärast teeks, siis võiks veel aru saada, aga ei nad tahavad AINULT SPORTI! Võeh!

Unknown said...

päss, biveer! me läbisime laupä heleniga kungfu algkoolituse!

Anonymous said...

tahan ja tärnitan!

*****stipendium*****

Anonymous said...

Koolitusel kindlasti räägiti, et maaslamajat ei lööda. Ma viskan kohe pikali ära kui teid tulemas näen.

Epochka said...

meile õpetati just et me võimalusel lööksime ainult maaslamajat. esiteks on nii lihtsam ja teiseks on nii suurem võimalus et me üleüldse pihta saame :D

Anonymous said...

Good for people to know.