Sunday, January 6, 2008

jääkarutamise fiasko

talv, st miinuskraadidega ilm, jõudis kohale taas ootamatult ja tõi kaasa diskussiooni kas -13 C on suusatrenniks külm ilm või mitte. esimese külma päeva olin veetnud tubaselt ja seega ei omanud veel külmetamiskogemust. lalululava lumemöldritel paisitis ka edukas päev olevat. ainukesena toetas otepääle trenniminekuplaani ints, kes kinnitas, et suusatamine ongi talisport. komplekteerisime kylliga volvole ja teele.

ja millega tibid puuse panevad: ikka riietumisega. kaasa oli küll varutud YVlt kingiks saadud pangaröövili peakate ja odlo sekspesu. pentaka kraadiklaas näitas -16 C ja ints ütles, et rada on kõva kui kooljaluu. ikka ei osanud ma miskit karta. vaatamata kõigile pingutustele hakkas esimese 2 mintsaga sõrmedel külm, järgmise kolme mintsaga väga külm, nelja mintasga üliväga külm ja 5 mintsa pärast võtsin sõrmikud käest ja tõmbasin sõrmed varrukasse soojenema. ja nii iga natsa aja tagant. sõrmed olid külmast nii valusad, et andsin aru enda nõrgast jääkaruvormist ja lugesin trenni Täielikuks Ämbriks. suusakilomeetreid kogunes vast 0,5 :)

kylli pusis vapralt suuskadel edasi ja mina otsisin endale ajavõtuputkast jalutuskäigukaaslaseks paavo. vahur ütles, et romantiliseks jalutamiseks on liiga külm ja mitteromantilisele jalutuskäigule pole mõtet minna. nii me siis tegime paavoga lumekahurikontrolli (leidsime 4 isendit), vaatasime suurt vankrit (sest teisi tähtkujusid lihtsalt ei tea) ja võtsime teffandi tõusu. AA oli kuu välja lülitanud ja selle asemele hüppemäe põlema pannud. kah kena kaeda, kuigi kuu oleks võinud ju ka alles jätta.

4 comments:

Anonymous said...

Treeningud Haanjas möödusid samasuguste külmunud tunnetega - tihedad käteringid aitasid niipalju, et sõrmed otsast ei kukkunud. Järgmine käik sportlaste lemmikpoodi spordilabakute järele.

helen said...

Õnneks on mul kodus piisavalt külm: oliiviõli on toas ära külmunud, veini pole vaja külmikusse panna ja jope võib lõdvalt väljast tulles selga jätta-nii, et hakkan vaikselt jääkaruks muutuma (ei tea kuna see valge kohev karvkate kasvama hakkab-hoiaks odlo sexpesu päält kokku):-) aga vähemalt õues pole enam külm;-)

Epochka said...

kui kerstin käskis reedel enne suusatrenni kõrvarõngad ära võtta siis koitis et, issand, kas siis see ongi see, mille eest päss on meid kogu aeg hoiatanud? a la võrkkindaid asendavad labakud ja lemmikaluspesuks saab odlo?

inaff. igatahes ei teinud ma tänasest libedast tänavast välja ja vedasin kõige kõrgema kontsaga saapad jalga. on ikka mugavamad jalanõud kui eisiksid ja enesetunne ka parem ;)

Anonymous said...

Jah, see ongi see, Epochka! Nüüd on siis käes. Kahes käes. Aga vähemasti on Sul veel kõrge kontsaga saapad olemas, Sa pole neid suusasaabaste vastu treidinud. Hea et niigi läks.