Monday, November 9, 2009

Lumeripoort Eesti Alpidest

suurüllatus - nädal tagasi oli haanjas rada lumekirmega tähistatud ja tormivana poolt olid paigaldatud õige mitmed looduslikud poomid, kindlalt atraktiivsuse tõstmiseks. kuigi koolides on võimlemisveerand välja kuulutatud ja riistvõimlemine igati päevakohane teema, otsustasid haanjakad poomid laupäeval raja äärtese ümber paigutada. Sai ka siis suusasõbra ükt-tunnid täis tehtud, looduspoomide okkalised jalad lume alt välja kaevatud ja ülejäänud laupäev kodus difaanil selga sirutatud, sest linnavurlel ju nõrk selg.

Maamehed aga ärkavad pühapäevalgi varakult ja enne kui mina oma kohvinivoo balanksu sain, oli minu telefonis tähtis infurmašuun, et kohalikes alpides on ööga sügisest jälle talv saanud - see siis juba teine katmine!

No ja läks ikka nii kiireks, et polnud aega suusataldadelt isegi suvetolmu maha pühkida, selleks ju haanjas lumi - ja oli mille pärast tormata!




Et haanjas suusatamist ikka prooviti, on tõendusmaterjal ka olemas, üks entusiastlik sportlane jäi mu peegelkaamera ette:

aga esmaspäeva õhtul ei andnud hing rahu, tarvis ikka vaatama minna, kas lumi alles. Oli ja täiega, loodetavasti ei pea siiski jõule hakkama ettepoole tooma ...

peitepilt - ka merike on pildil :-)

8 comments:

Epochka said...

assaa, ja ongi päris lumi. ja su nokia peegelkaamera on ka end supervormi ajanud :)
kuigi ma olen vandunud truudust kirjutuslaua toolile ja lootsin, et olen spordipisikust lahti saanud aga nüüd hakkavad mõtted vägisi saksamaa maratoni radadele liikuma.

helen said...

noo klge-tavaliselt põgenen ma novembri pori eest-kuidas ma nüüd sinna laose maale lähen kui muudkui suusatada tahaks hoopis??

Epochka said...

kassa suudad seda lund seal nädalavahetuseni hoida? tuleks ja vajutaks mõned lumeinglid sinna ;)

L�unaingel said...

see on sellest reklaamist - "Puhka Eestis" ;-) ja kõikidele suusahuvilistele kiibitsejatele lumeinfolink ka
http://haanjamaraton.ee

Anonymous said...

tõesti, puhakem eestis!

päss said...

Läbi aegade parim reklaamlasue:

Puhka sügiseses Eestis, sa oled selle ära teeninud!

No võib-olla sellega suudab võistelda üks hambaarsti reklaamplakat, mis kuulutas:

Korra tuled, jäädki käima!

Epochka said...

Haanjas ON lund!

Anonymous said...

Jah, ilmselt nii see on