Tuesday, February 12, 2013

tühjad pihud

saksamaal sai tehtud harjutusest vaid pool. aga see pool oli päris paras toimetus. point oli selles et lume asemel oli issake sinna hoopis vihma sadama pannud. ja mitte ei tahtnud see küllusesarv otsa lõppeda. kohalikud vanad muudkui pumpasid ja pumpasid vett statkalt minema aga ei miskit. isegi minusugune unekott ärkas hommikul kell 5 vihmaladina peale üles. ja pool tundi hiljem tuli jube tel kõne, et pidu läbi.

hommikul läksin züriiga objektile. lumi oli maas ja rada tundus suht ok. aga kui jalaga peale astusime siis hakkas maa seest vett välja purskama. lõpuks võttis zürii labidad kätte ja hakkas jõgesid ja järvesid tekitama. lõpuks kulusid mul ära ka need teadmised,. mis olin pekitiidu sabarakuna züriid jälitades otepää emmkaadel kogunud.

ühes kohas olid rajameistrid raja üle jõesängi ehitanud. ei mingit silda ega torusid all. vihmaga tekkis sinn jõkke vesi ja viis jupi rada minema. korraldajad tõmbasid kahele poole jõge raja ette lindid. no aga ega siis mingi lint pole tõelisele pikamaasuusatajale mingi näitaja. rahvas puges hommikul lindi alt läbi ja maandus jões. nii nägi vähemasti kohalik külamees-maaomanik, kellega peeti hommikuse inspektsiooni raja muutmise osas läbirääkimisi. tel kõne teravpliiats zipfelile ja ppar tundi hiljem oligi situatsioon paberil.

ise ma seekord suuskadele ei saanudki. suusad olid küll küla pealt pudeli saaremaa eest välja kaubeldud aga mingist hetkest tundus hotelli bassein mõnusam koht. hotell ise oli selline poolsantide koht, kus kõik kes alla 70 eluaasta, tundsid end noorte ja kobedatena.



iga tööreis on ikka sisaldanud ühte spontaanset pidu, nii ka seekord. kuna ei tahtnud üksi autoga sõita siis hääletasin end eestrist tulnud osavõtjate ekipaazile. seal leidus rahvast, kes polnud suutnud endale maratoniga liiga teha ja kelle reisikottides leidus nii mõndagi joovastavat. püüti nii ja naa et komissar reksi või kobra poisse tuvastada, sest ikka loodeti kuidagi filmiklassikasse jäädvustuda. lennuki pardale minekuks olid poisid piisavalt valmis peoga uuele tasemele tõusma. plaanid kerkisid juba hollika ja valli baari kõrgusele. igatahes läks kodutee ruttu ja meeleolukalt ja naerda sai mitme rubla eest.

No comments: