Friday, July 23, 2010

rattajalutamine

ühest rattatrennist, õigemini juba paarist kilomeetrist ratta seljas, piisas, et meenutada miks mulle ei meeldi rattatrenn. teoreetiliselt on ju kõik ülilahe: väntad vaikselt, tuuleõhk silitab juukseid, kaunid vaated kodumaa küngastele, metsmaasika lõhn. praktiliselt aga ei taha ratas mäest üles sõita, mööduvad autod tolmutavad kõik kehaavaused täis, treppis kruusatee tahab käed otsast raputada, liivastel lõikudel käitub sõiduvahend nagu ise tahab ja tagumik pole sadulaga mingi sõber.

kuna inimesel püsib reeglina meeles vaid kõik hea, siis võtsin viilu-karu-kaimsiga punti, mõeldes, et mis see elva elioni lühike rada mulle ikka kurja saab teha. lisaks lubas karu pärast trenni raudselt ujuma viia. nagu asfaldilt kruusale jõudsime, hakkasid mälusoppidest eelmised rattasõidud ja nende miinuspool meenuma. kui esimesed suuremad kriisipunktid ületatud ja sääred nõgestest kõrvetatud sai rattatrenn otsa, kuna tempomeister viilul vedas teknika alt ja havai boksi polnud käepärast võtta. ausalt öeldes mulle täiesti piisas, vähenõudlik nagu ma olen. kilomeetreid kogunes vast 10 ligi ratta seljas ja 5 jalutades, sest jäin jalutuskompaniile seltsidaamiks seni kuni karu lehetäi kohale ajas. ma arvan, et ühele inglile ei olegi rohkem rassimist sobilik. nüüd te saate aru miks mu oma rattatreener on mind oma andekate rühmast maha on kandnud, kuigi ma olin ta ainuke õpilane :) aitab trennist.

aga ujumine on mõnussss....

3 comments:

helen said...

Tänud mälu värskendamise eest:)mõtli siin just, et tõstaks ka ratta katusele kui maale lähen:)et äkki väike treening:):) aga pigem vist ei....kohe tuli ka meelde miski rattasõit piusa kandis, kus tee oli kui raudtee ja parme rohkem kui õhku-nii, et oli valida-kas aeglane sõit ja elusalt eineks või kiire sõit ja totaalne läbikloppimine:)ja et me suhtumine on õigel teel-seda tõestas ETV2 film tour de francest, kus isegi vääga popid poisid tõdesid-et "miks krt ma surfariks ei hakanud"

maare said...

pääsesid isegi hästi. minule näiteks öeldi eile ka, et lähme rattaga ujuma. keegi aga ei täpsustanud, et ujumiskoht asub kusagil Ääsmäest veel veidi edasi ja sinna sõites ei piisa tuules püsimisest selleks, et sõidad peaaegu kolmekümnega

Epochka said...

maare, selline ujumaminek oli sul küll peaga tundmatus vees vettehüppamine, mis teatavasti on sellel suvel aktuaalne teema. seltskonna valik on spordis ikka aa ja oo.