Tuesday, June 14, 2016

poodiumivääriline jalutuskombinaat

vihmakindel autfit, f: kylli
seiklushundi tartu öörogain tuli päevakorda kelgumardi vihjest. ta sattus pärast iksdriimi mulle nina alla ja kukkus seletama kuidas joosep rada teeb ja tema läheb ja paneb. no mismõttes me siis kehvemad oleme, seda enam et öiseks pärnuks pole veel grammigi ettevalmistusi tehtud. siis jäi mõte taas soiku, kuni joosep mind korrale kutsus ja värske kurgiga meelitas. tegin kiire kõne lõunasse ja asi sai ametlikuks.

kuhu minna, mida teha..., f: kylli
ja siis läks ilm täiesti pekki. lebasin terve laupäeva raamatuga voodis ja kuulasin seda musikaalset ladinat. õnneks oli rõuges olukord vähe leebem ja lõunaingel ajas end pärast rattamaratoni värske ja niiske õhu vanne siiski tartusse. üks oli kindel, õueminekuks tuleb kummikud läikima lüüa ja vihmavarjud lahti tõmmata! eks ööklubi riietuseks oligi veel liiga varajane aeg, kell 9 õhtul alles hakatakse rulle pähe keerama. kluppi mineku ajaks pidi meil harutus juba otsa saama.
jalutust alga! f: seiklushunt
esimene pilk kaardile ütles, et siin on jalutatavat materjaali küll ja küll. otsustasime jälgida kõiki inglite pseudospordireegleid ja otsused langetada jooksvalt ning vastavalt vaatamisväärsustele. ronimishrajutuse tegime kohe algul ära, et see oleks tehtud ja ülejäänud aja ei peaks enam parkuurimisega tegelema. 


mõisa tunnel
edasine linnaekskursioon viis meid korraks raadi mõisa juurde, siis heleni ema akna alla, siis peaaegu minu ema akna alla. nii me siis jalutasime ja nautisime küll uus ehitsi küll lillepeenraid küll pesupuid. ühte koopasse sattusime ka. kaasvõistleiaid kohtasime vaid harva punktide lähistel. erinevalt iksdriimist juhatati siin punkti asukoht kätte ilma küsimata. ülimalt riläks õhkkond.

koopaingel

miljonivaatega õngitsemisekoht

inglid võistlustules
jõe ääre tiirul tutvusime kalastuse multitehnikaga ja palusime kalamehel endast pilti teha. nu kak rõbalka? küsisime. hujova + mingi porin tuli vastuseks. eks ta oleks heameelega sinna platoole viivale teele pandud värva lukku pannud, kui oleks meie tulekust ette teadnud, nii balaansist väljas oli vaene mees.

huuleka peatus, f: seiklushunt
kui vähe valgema promenaadi äärde jõudsime oli aeg huuleka peatuseks. vihma ladistas muudkui edasi ja varandust polnud kugugi võimalik maha toetada. ka pakutud vinge diivan ei kvalifitseerunud meie inglipepudele. üks fotograaf oli ka sinnakanti vettima tulnud ja tal vaesekesel polnud vihmavarjugi. kahjuks sundis sport tagant ja me ei saanud jääda talle vihmavarju hoidma.

finito, f: kylli
jõe äärest läksime jaamamõisa sektsiooni  ülevaatusele ja siis oligi juba aeg hakata vaikselt otsi kokku tõmbama. kolm tundi oli täis tiksumas nagu niuhti. lõunaingli si pulk mis oli algusest peale pirtsutanud, et viitsinud viimases kahes punktis enam üldse häält sisse võtta, nii et paremat vihjet kojuminekuks ei saanud ollagi.

jalutuskäik oli hariv ja selline rogain võiks kuuluda iga tartlase programmi, et linnas toimuvaga end aegajalt jälle kurssi viia. kolm tundi oli meile paras formaat, rohkem ei oleks enam viitsinud jalutada.

ma ei tea mis olümpial saama hakkab, sest meie võislusvorm on praegu tipus. seda enam augusti peale ümbr ei timmi. nii ammu igatsetud aus poodiumikoht sai lõpuks ilma mingi luuserdamiseta välja teenitud! kui nüüd tagasi mõelda, siis oli väike võimalus ka teiseks jääda, kuid eks meil on ikka kogemusi ka.
ausalt poodiumil, tartu öörogaini tagantpoolt esimene koht välja teenitud!

1 comment:

Kodulehe tegemine said...

Väga lahedad pildid :)